Stoffenier Meubelstoffering & Verkoop Stoffen

Hooglandsekerk Choorsteeg 12, Leiden  |  071-7508615  |  info@destoffenier.nl  |  wo-vr 10:00-17:30  |  za 11:00-15:00

 OP AFSPRAAK  /  BY APPOINTMENT 

Vanwege drukte is onze winkel momenteel geopend op afspraak. Zo hebben we alle tijd en aandacht om u te helpen.

Voor een afspraak of prijsindicatie (uitleg) kunt u ons het beste bereiken via: 

 Email
   
info@destoffenier.nl 
 Whatsapp
   
071-7508615

8 Tips bij de keuze van een stof

 

De Stoffenier - 8 tips bij de keuze van een stof1. Wordt het meubel intensief gebruikt

Zeker een punt van aandacht. Stoffen worden getest op slijtage d.m.v. de Martindale of Wyzenbeck Cycle test. Uiteraard kunnen wij advies bij geven, een hoge scoreis fijn, maar niet altijd nodig. Wel handig om in het hoofd te houden als er dagelijks lekker veel op geschuifeld en gewiebeld wordt. 

 

2. Staat het meubel in veel zonlicht

Stoffen met veel biologische vezels (zoals katoen of linnen) verkleuren nou eenmaal iets sneller, hoort bij de stof. Valt met name op met harde kleuren als rood, blauw en zwart. Het kleurt als het ware mee met het interieur, maar zeker een punt van aandacht. Synthetische vezels (zoals polyester) hebben dit minder. Ook hier worden stoffen op getest en kunnen we advies geven. 

 

3. Combineren van stoffen

Bij het stofferen van een bank, stoel of fauteuil is alles mogelijk. Je kan dus stoffen en kleuren combineren. Wat dacht je van een effen zitting en een stoere print op de rugleuning? 

 

4. Rustige basis of aandachtstrekker

Altijd lastig. Wil je flexibiliteit dan kan je beter voor een rustige basis gaan en met accessoires (zoals sierkussens) de aandacht opzoeken. Maar wil je een aandachtstrekker, een fauteuil met bijzondere print die prachtig tegen je gekleurde muur staat...dan is er keus genoeg in stoffen.

 

5. Bekijk de stof op afstand

Een patroon of weving in de stof kan heel anders overkomen als je van afstand kijkt. Drukke patronen vormen een geheel, verschillende kleuren krijgen één tint, of de weving zorgt voor een effen vlak. Bekijk dus altijd de stof van een afstand.

 

6. Bekijk de stof met daglicht en avondlicht

Kleur en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Een stof kan dus een ander kleureffect hebben in daglicht dan als de gordijnen dicht zijn met de lampen aan. Het is geen probleem een staal voor even mee naar huis te nemen, kan je dat meteen bekijken. 

 

7. Kinder-knoei-boel

Beregezellig aan tafel, maar niet altijd even netjes. Je kan gebruik maken van stoffen met vocht- en vuil-werende eigenschappen of stoffen die wasbaar zijn. Je kan ook een grove of gemêleerde stof kiezen. Dan valt een vlek toch iets minder op.

 

8. Katten, honden en andere vriendelijke vrienden

Deze vraag krijgen we met regelmaat. Daar is helaas geen sluitend antwoord op. Het moet natuurlijk niet eenvoudig zijn om haaltjes te maken met de nagels. Is de stof eenvoudig schoon te maken? Zie je ook niet elk haartje of vlek? En brengt een dierlijk zacht product (zoals wol) het hoofd van het beestje vaak op hol?

DE STOFFENIER