Stoffenier Meubelstoffering & Verkoop Stoffen

Hooglandsekerk Choorsteeg 12, Leiden  |  071-7508615  |  info@destoffenier.nl  |  wo-vr 10:00-17:30  |  za 11:00-15:00

 OP AFSPRAAK  /  BY APPOINTMENT 

Vanwege drukte is onze winkel momenteel geopend op afspraak. Zo hebben we alle tijd en aandacht om u te helpen.

Voor een afspraak of prijsindicatie (uitleg) kunt u ons het beste bereiken via: 

 Email
   
info@destoffenier.nl 
 Whatsapp
   
071-7508615

Traditioneel 'klassieke' stoffering

groene stoel stoffenier meubelstofferingTijden veranderen en zo ontwikkelen ook de technieken die worden gebruikt bij het stofferen. Tegenwoordig worden meubels opgebouwd met koudschuim en verliest de ambacht van het klassiek stofferen de interesse. Een uitstervend beroep dus. 

Wij beheersen deze ambachtstechnieken nog, geschoold en wel.
Maar het allerbelangrijkste, we vinden het ook erg leuk. 


 

WERKWIJZE
klassiek stofferen stoffenier meubelstofferingHet klassiek stofferen stamt uit ongeveer de 14de eeuw. Het gebruik van de koperen spiraalveren is ontwikkeld rond 1830.

Na het verwijderen van de oude bekleding en binnenwerk wordt het houtwerk gecontroleerd op zwakke plekken. Vervolgens wordt de zitting weer op traditionele wijze opgebouwd met jute singelbanden, koperen spiraalveren en koppeltouw. Daarna wordt de zitting gevuld met authentieke materialen zoals o.a. crin, witte watten en afgewerkt met wit katoen.

 

WAAROM WEL /NIET
Een groot voordeel is dat het binnenwerk van klassieke stoffering zeker wel 50 jaar mee gaat (vaak zelfs langer)...en dus opnieuw gebruikt kan worden, waardoor enkel de stof vervangen hoeft te worden. Een echte nalatenschap dus. 

Een ander aspect van klassieke stoffering is dat de originele vering nog goed voelbaar is. U zit niet op een kussen, maar nog echt op gespannen spiraalveren.

Bij geheel originele wijze zit u op een hard pakket van crin (soort vlas) met o.a. een toplaag watten. Lekker stevig dus.
Maar het is uiteraard ook mogelijk om het beste van beide werelden toe te passen. Zoals een toplaag van zachter koudschuim voor extra comfort.

Dit gezegd, klassiek stofferen is behoorlijk arbeidsintensief. Het goed uitvoeren van een ambacht vergt nou eenmaal tijd en is daarom kostbaarder dan moderne stoffering. De zitting moet toch 50 jaar mee gaan, en dat vraagt om extra aandacht. Maar goed, daar krijgt u zeker een bijzonder en origineel meubel voor terug!

 

DE STOFFENIER