Stoffenier Meubelstoffering & Verkoop Stoffen

Hooglandsekerk Choorsteeg 12, Leiden  |  071-7508615  |  info@destoffenier.nl  |  wo-vr 10:00-17:30  |  za 11:00-15:00

 OP AFSPRAAK  /  BY APPOINTMENT 

Vanwege drukte is onze winkel momenteel geopend op afspraak. Zo hebben we alle tijd en aandacht om u te helpen.

Voor een afspraak of prijsindicatie (uitleg) kunt u ons het beste bereiken via: 

 Email
   
info@destoffenier.nl 
 Whatsapp
   
071-7508615

Veelgestelde vragen

 

STOFFEN & STOFFEREN

 

Wat is het verschil tussen klassiek en modern stofferen?

Bij modern stofferen wordt als basis koudschuim gebruikt. Bij klassieke stoffering wordt gewerkt met oude materialen zoals conische veren, jute en crin om de basis op te bouwen. Op de pagina Klassiek Stofferen kan je hier meer over lezen.

 

Wat houdt het Martindale of Double Rubs Wyzenbeck toerental (cycles) in?

Dit zijn tests waar bij de mate van slijtage wordt onderzocht van een stof. Een stof is geschikt voor meubelstoffering als deze 20.000 toeren Martindale heeft gehaald; of 15.000 Double Rubs Wyzenbeck. Een stof met lager toerental kan wel worden gebruikt voor stoffering, maar wordt niet geadviseerd voor intensief gebruik.

 

Wat is de schaal van lichtechtheid?

Stoffen kunnen worden getest op de mate van verkleuring door licht en zonlicht. De schaal die meestal wordt gebruikt is van 1 tot 8. Meubelstoffen zitten meestal tussen de 4 en 6. Op deze pagina kan je meer lezen over het verschil tussen biologische en synthetische vezels.

 

Is een waterafstotende stof ook echt 100% waterdicht?

Sommige stoffen hebben een waterdichte backing en zijn 100% waterdicht. Andere stoffen zijn geweven met watervaste vezels of zijn ge├»mpregneerd. Deze stoffen zijn (tot bepaalde mate) waterafstotend. Het verschilt dus per stof. ook is de wijze van stoffering belangrijk (door stiknaden komen gaatjes natuurlijk). In de winkel kunnen we daar meer informatie over geven. 

 

Hoe kan ik het beste de stof schoonmaken?

Elke stof heeft zo zijn eigen eigenschappen. Deze kan je terugvinden op de specificaties van de stof. Op deze pagina geven we uitleg over de onderhoudsvoorschriften.

 

Wat zijn de levertijden van stof?

De levertijden van stoffen zijn verschillend per leverancier. Over het algemeen is de levertijd tussen de 1 en 4 weken.

 

PRIJSINDICATIE & ORGANISATIE

 

Moet ik met mijn meubel naar de winkel komen voor een prijsindicatie?

Nee, dat is niet nodig. Op basis van foto's en globale afmetingen kunnen we al een goede prijsindicatie maken. Een mail is dus voldoende. 

 

Komen jullie bij mij thuis voor een prijsindicatie?

Nee, niet altijd. We kunnen van een foto al heel veel aflezen. De techniek is er niet voor niets (en we houden dan natuurlijk ook niet veel tijd over om te stofferen). In sommige gevallen komen we wel op bezoek, maar dat is in nader overleg.

 

Waarom houden jullie marges aan bij de berekening van een prijsindicatie?

Stofferen is maatwerk. De staat van het binnenwerk is pas echt zichtbaar als we de stof hebben weggehaald. Ook hebben stoffen typische eigenschappen zoals rekbaarheid, patronen en weefstructuur. Daar houden we rekening mee in de marge. Het meubel moet weer als nieuw zijn, perfect gestroomlijnd.

 

Verzorgen jullie ook transport?

Ja, wij kunnen ook transport verzorgen. Op deze pagina staat meer informatie hierover.

 

Waarom rekenen jullie 50% vooraf?

In veel gevallen sturen we een 50% voorfactuur. Op deze manier worden o.a. de kosten voor stof en materialen gedekt. Na afloop van de stoffering worden de daadwerkelijke uren en materialen natuurlijk verrekend.

 

Hoe lang is de gemiddelde wachttijd voor stofferen?

Bij het moment van opdracht geven kunnen we gemiddeld na 1-4 maanden beginnen, afhankelijk van drukte in het seizoen (en levertijden stof natuurlijk). 

 

 

 

 

DE STOFFENIER